نکات پزشکی در خصوص استفاده از تردمیل

نکات پزشکی برای استفاده از تردمیل

نکات پزشکی در خصوص استفاده از تردمیل

افراد باید قبل از استفاده از تردمیل از لحاظ جسمانی ارزیابی شوند تا علائمی همچون سرگیجه، تپش قلب، افت فشار و بیماری های قلبی در آنها بررسی شود.

  • افرادی که مبتلا به زانو درد شدید هستند، نباید از تردمیل استفاده کنند.
  • نوع، جنس، کیفیت و ضربه گیری تردمیل ها در کنار تطبیق دادن شرایط جسمانی با روش های صحیح استفاده از تردمیل ضرورت فراوان دارد.
  • سرعت جرکت دستگاه با توجه به شرایط جسمانی و آمادگی قلبی عروقی و آرتوروز مفاصل باید تنظیم شود.

امروزه پزشکان معتقدند چیزی به نام بی تحرکی در ارتوپدی و حتی بیماران شدید قلبی وجود ندارد، حتی کسانی که مشکل زانو، مفصل و آرتوروز دارند ورزش برای آنها توصیه می شود.

نکات مهم در استفاده از تردمیل برای پیشگری از مشکلات جسمی:

  1.  از تردمیل هایی استفاده کنید که دارای ضربه گیر بوده تا از فشار اضافی به کمر و زانو جلوگیری شود.
  2. هنگام کار با تردمیل از کفش های مناسب با کفی قابل ارتجاع استفاده شود.
  3.  از شیب خفیف استفاده کنید ، تنظیم شیب تردمیل برای ۱ یا ۲ درصد می تواند دویدن در فضای باز را بهتر برای شما شبیه سازی کند. به یاد داشته باشید که  شیب تردمیل را بیشتر از ۷ درصد نکنید  زیرا ممکن است باعث آسیب در ساق پا شود.
  4. حتما فرد باید دقت کند که  کلید ایمنی دستگاه تردمیل را به خود متصل کند. 
  5. دسته ی تردمیل را نگه ندارید  ؛ زیرا نگه داشتن آن باعث می شود که شما با اراده ی خود بر روی تردمیل راه نروید بلکه حرکت تسمه زیر پای شما، باعث جابجایی گام های شما شود و این موضوع ممکن است باعث عدم تعادل شود.
  6. قبل از شروع تمرین و ورزش کردن با تردمیل،  بدن خود را گرم کنید ، برای این کار ۵ تا ۱۰ دقیقه با سرعت آهسته راه بروید یا بدوید. همچنین در پایان تمرین نیز، بهتر است ۵ دقیقه زمان گذاشته و آرام راه بروید و به قلبتان اجازه دهید که ضربان خود را به کمتر از ۱۰۰ ضربه در دقیقه برساند.
  7. گام های سریع و کوتاه بردارید ؛ گام های بلند باعث آسیب و کشیدگی در پشت پا می شود، هر چقدر گام بیشتری در دقیقه بردارید باعث افزایش کیفیت دویدن خود شده اید.
  8.  آب خوردن را فراموش نکنید  ؛ زیرا در حین تمرین بر روی تردمیل بدن شما آب بیشتری را از دست می دهد.
  9.  به پایین نگاه نکنید ؛ در حین راه رفتن بر روی تردمیل به پاهای خود یا حتی صفحه ی مانیتور تردمیل نگاه نکنید، زیرا با قوز کردن باعث ایجاد درد در نواحی پشت گردن شما می شود.
  10. گام هایتان را اینگونه بشمارید که تعداد دفعات برخورد با تسمه را برای یکی از پاهایتان بشمارید(در یک دقیقه) و آن را در دو ضرب کنید. سعی کنید تعداد گام های تان را با کوتاه کردن آنها، بیشتر کنید.گام هایی کوتاه و سریع بردارید و پای خود را از تسمه خیلی بالا نیاورید تا گام هایتان بیشتر شود. این تمرین به شما کمک می کند که کسالت و خستگی خود را روی تردمیل از بین ببرید و حتی دویدن تان در فضای باز را هم تقویت می کند.

هنگامی که سرعت و یا شیب تردمیل نامناسب باشد ، ممکن است باعث فشار بر دستگاه قلبی عروقی شود و همچنین باعث زمین خوردن فرد گردد. بنابراین افراد مبتدی و یا افرادی که ورزشکار حرفه ای نیستند لازم است که با سرعت کم و شیب ملایم حرکت خود را بر روی تردمیل شروع کرده و گرم کردن بدن خود را فراموش نکنند.

یکی دیگر ازنکاتی که در کار با تردمیل وجود دارد ، آسیب عضلات اندام تحتانی به ویژه در ناحیه ران و پشت ران و ساق پا می باشد. که به علت کار کشیدن زیاد از این عضلات که در هنگام کار با تردمیل به وجود می آید. لذا افرادی که از تردمیل استفاده می کنند ، باید مسافت پیموده شده و شدت ورزش را در نظر داشته باشند تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کنند.

نقطه ای از بدن که بیشترین بار و وزن بدن را در کار با تردمیل ، تحمل می کند ، زانوها هستند که فشار مداوم و زیاد بر آن باعث ساییده شدن غضروف و در نتیجه بروز آرتروز در فرد را به همراه دارد . به طوری که زانو به سختی باز و بسته می شود ، بنابراین فرد باید نکات پزشکی در این خصوص را با مشورت پزشک خود رعایت کند.

لازم به ذکر است کسانی که به استفاده از تردمیل عادت ندارند یا به علل مختلف دچار سرگیجه و عدم تعادل بر روی تردمیل می شوند ، در حین استفاده از تردمیل ممکن است دچار سقوط و آسیب شوند.

کسانی که با تردمیل در منزل کار می کنند به این علت که در معرض هوای آزاد نیستند ممکن است به علت تعریق بالا دچار شوک گرمایی و افت فشار شوند. لذا افراد ضمن مشورت با پزشک و رعایت نکات لازم می توانند از تردمیل بهترین بهره را ببرند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *